Дистрибуция

Богат продуктов асортимент на склад Sabic

Аектра Пластикс е представител на SABIC  на българския пазар. Високотехнологичните полимери на SABIC, като LEXAN™, VALOX™, CYCOLOY™, NORYL™, ULTEM™, XENOY™, GELOY™, XYLEX™ and CYCOLAC™, са доказали своето качество в множество приложения с високи изисквания към материалите.

 

Саудитският химически и металообработващ гигант SABIC (Saudia Basic Industries Corporation) е сред водещите производители в световен мащаб. Sabic е създаден през 1976 г. с цел преработката на суров петрол и природен газ, като основният бизнес е производството на полимери. През 2007 г., In 2007 г., Sabic закупува полимерния бизнес на General Electric, с което се превръща в един от пазарните лидери в индустрията. Sabic разполага с ултра модерни развойни и производствени центрове в Близкия изток, Европа, САЩ и Азия.

 

LEXAN™ – най-широкото поликарбонатно портфолио на пазара
Поликарбонатите LEXAN предлагат отлични механични, оптични, проводими и термични показатели. Портфолиото на LEXAN включва полимери с различна течливост, степени на негоримост, защита срещу надраскване, якост, температуроустойчивост, биосъвместимост, контакт с храни, оптични свойства и други.

 

VALOX™ – висококачествени полиестерни гранулати
Зад търговското наименование VALOX се крие полибутилен терафталат (PBT), понякога и в комбинация с полиетилен терафталат (PET). VALOX комбинира устойчивост на топлина и химикали, както и отлични диелектрични функции.

 

CYCOLOY™ – за здравина и производителност
CYCOLOY е поликарбонат с акрилонитрил-бутадиен-стирен (PC/ABS), който комбинира висока удароустойчивост с лесна преработка. CYCOLOY може да бъде пригоден към конкретните нужди на клиента, в това число негоримост, подсилване и специфични цветове.

 

NORYL™ – хидролитична стабилност, термична устойчивост
Модифицираният с PPE NORYL съдържа полифениленов етер (PPO) и полистирен. Тази специфична комбинация придава на материала устойчивост на високи температури, добри проводими свойства, отлична хидролитична стабилност и негоримост. NORYL е подходящ за множество приложения, в т.ч. санитария, автомобилостроене и електронни изделия.

 

ULTEM™ – полимер, устойчив на екстремни температури
ULTEM е аморфен полиетеримид (PEI), който предлага изключително висока резистентност на високи температури, висока якост и устойчивост на множество химикали. ULTEM е наличен в прозрачни и плътни цветове и може да бъде допълнително подсилен със стъклени нишки. Този материал предлага неповторим баланс между механични свойства и лесна преработка.

 

XENOY™ – естетика и температурна устойчивост
XENOY е бленд между полу-кристалинен полиестер (основно, полибутилен терафталат PBT) и поликарбонат (PC). XENOY има добра химическа устойчивост, отлична удароустойчивост, дори при ниски температури, и отлична течливост. Този материал е подходящ при неблагоприятни външни условия и висока здравина.

 

GELOY™ – готов за всякакъв климат
GELOY е акрил-стирен-акрилонитрил (ASA), който е сред най-устойчивите на външни влияния материал в портфолиото на SABIC. GELOY е правилният избор при приложения, при които са необходими висока издръжливост при всякакви атмосферни условия, висока химическа устойчивост и добра работа при високи температури.

 

XYLEX™ – висока химическа устойчивост
XYLEX е бленд между поликарбонат (PC) и аморфен полиестер. В сравнение със стандартен поликарбонат, полиестерът в XYLEX добавя допълнителна химическа устойчивост и повишена удароустойчивост. Този материал позволява по-ниски температури на преработка спрямо обикновения PC.

 

CYCOLAC™ – решение за контакт с храни
CYCOLAC акрилонитрил-бутадиен-стирен (ABS) предлага добри естетични характеристики, течливост, здравина, димензионална стабилност и температуроустойчивост. Материалът разполага с одобрение за контакт с хранителни продукти и е подходящ за различни видове приложения.